Wat zijn populaire hondennamen?

Klassieke namen zoals Buddy behoren nog steeds tot de top 100 populaire hondennamen, net als gewone menselijke bijnamen zoals Charlie, Jack en Ellie. Monikers geïnspireerd door oude mythologie zoals Zeus, Thor, Apollo, Loki en Athena zijn ook te vinden in de top 100, terwijl sommige pups hun titels krijgen van andere dieren, zoals Bear en Moose. Gember, Pepper en Olive verdubbelen als schattige namen en nietjes in de voorraadkast, en kleurrijke namen als Hazel, Blue en Ruby maakten ook de lijst. Anderen halen inspiratie uit klassieke films, zoals Rocky en Nala van The Lion King.

Chloe betekent bloei of vruchtbaarheid in het Grieks. Het was een van de vele namen voor de Griekse godin Demeter, die de oogst en vruchtbaarheid van de aarde voorzat. De naam Ellie betekent helder stralend, en is afgeleid van namen van Engelse oorsprong die beginnen met El. Zoey is een moderne spellingsvariatie op de naam van het meisje Zoe, de Grieks-Joodse vertaling van Eva, wat leven betekent.

De naam Piper is een meisjesnaam van Engelse en Roemeense oorsprong, naar verluidt pijp- of fluitspeler. Millie is een meisjesnaam van Duitse en Engelse afkomst waarvan wordt gedacht dat het zachte kracht betekent; sterk in werk. Gracie is de verkleinwoord versie van de naam Grace, die oorspronkelijk een Schotse achternaam was, een verengelsing van het Schots-Gaelische woord greusaich, wat betekent een borduurster en later een schoenmaker. De naam Olive is afgeleid van het woord van Latijnse oorsprong oliva wat zich vertaalt als olijfboom.

Hoewel Bailey steeds vaker voorkomt bij meisjes, is Bailey traditioneel een mannelijke voornaam, oorspronkelijk afgeleid van de Oud-Engelse term gerechtsdeurwaarder. Oliver is afgeleid van het Oudnoors, wat afstammelingen van de voorouder betekent, evenals afkomstig van de Latijnse en Franse woorden voor olijf- of olijfboom, respectievelijk. Duke, sporadisch gevonden sinds de 19e eeuw, betekent leider en zou mogelijk afgeleid kunnen zijn van volgeling van Maedoc; St. Maedoc was een christelijke missionaris in de 7e eeuw in Wales en Ierland.

Ollie, de bijnaam voor Oliver, is afkomstig van de Latijnse naam Olive, verwijzend naar de olijfboom. Ik noemde mijn teefje Palmer, hij is mijn favoriete golfer, en mijn hond werd geboren niet lang nadat hij was overleden. Mijn andere hond is een Pommeren en zijn naam is Bakugou omdat Bakugou in mijn favoriete anime zit en hij eruitziet als een Pommeren. Van klassieke en ouderwetse hondennamen zoals Lady, tot mythologie geïnspireerde namen zoals Apollo, deze lijst met namen heeft een grote verscheidenheid om uit te kiezen.

Het vernoemen van een mannelijk hondje naar een ander dier is een schattige trend, waarbij steeds meer eigenaren besluiten hun honden Moose te noemen. Nu kan ik je niet helpen als het gaat om het vinden van een hondennaam waar iedereen in de familie het over eens zal zijn, maar ik kan je tal van ideeën voor hondennamen geven ter inspiratie. Als u op zoek bent naar de perfecte naam voor uw hond, zijn hier 500 van de meest populaire hondennamen om u op weg te helpen. We zullen de cijfers kraken en de ranglijst van babynamen uit je geboortejaar vergelijken om je een hondennaam te geven die even populair is.

Misschien ligt het aan mij, maar het vinden van een hondennaam waar de hele familie het over eens is, is altijd het moeilijkste deel. Soms heeft de hond een band met die naam en past hij bij hen, maar soms krijg je de kans om je eigen unieke naam te bedenken voor je geweldige nieuwe mutt en beste vriend.