Wat zijn alle namen van honden?

De hond of huishond is een gedomesticeerde afstammeling van de wolf. De hond is afgeleid van een oude, uitgestorven wolf, en de moderne wolf is het dichtstbijzijnde levende familielid van de hond. De hond was de eerste soort die werd gedomesticeerd, door jager-verzamelaars. Misschien gaat de boekenreeks Twilight en Harry Potter nog steeds goed met hondenouders omdat namen als Bella, Luna, Molly, en Lily bovenaan de lijst staan als de meest populaire hondennamen.

Verkorte versies van traditionele menselijke namen zoals Charlie, Lucy, Max, Daisy en Penny zijn ook populaire keuzes. Hondenouders lijken ook van ouderwetse namen in Amerikaanse stijl zoals Buddy, Cooper, Tucker en Harley te houden. Namen die klinken als voedsel zoals peper, pinda, gember, Oreo en mokka zijn verspreid over de lijst. We kunnen niet praten over namen met een vleesthema zonder te vermelden dat er verschillende honden zijn die Ham Bone heten.

Bekijk deze enorme lijst met 200 populaire hondennamen en kijk of je de naam van je eigen pup in de gelederen kunt zien. Van klassieke en ouderwetse hondennamen zoals Lady, tot mythologie geïnspireerde namen zoals Apollo, deze lijst met namen heeft een grote verscheidenheid om uit te kiezen. Hoewel veel namen trending zijn, zijn de meest populaire GOT-hondennamen dit jaar Arya (-32%), Snow (+37%), Stark (-62%), Sansa (-68%), Dragon (+2%), Daenerys (+28%) en Cersei (-106%). Veel ouders van gezelschapsdieren laten zich inspireren door menselijke babynamen, populaire hondennamenlijsten, boeken, filmpersonages (vooral uit Star Wars), tv-programma's (zoals Game of Thrones en Frasier), favoriete eten en drinken, verkeersborden, leuke weetjes, de vier seizoenen, en zelfs oude vriendjes.

We hebben een „Ding pet dingo” gehad, een zwarte hond genaamd „Zeppelin of kortweg Zep, „Nitro, „Zeus, en „Jack the Jack Russell. Het vinden van de perfecte naam voor je viervoeter is een van de eerste dingen die je als nieuwe hondenbezitter gaat doen. Met zoveel tijd thuis tijdens de pandemie en velen die hun internationale reisplannen uitstellen, worden hondennamen met internationale invloed steeds populairder. De meest populaire ruimte-geïnspireerde namen voor honden in de VS zijn Solstice (+213%), Aster (+195%) en Nebula (+80%).

Ik noemde mijn teefje Palmer, hij is mijn favoriete golfer, en mijn hond werd geboren niet lang nadat hij was overleden. Het was de spreekwoordelijke hond waar de hoofdrolspeler 'Falco' niet vanaf kon komen en het werd zijn hond. Max heeft dit jaar weer de eerste plaats ingenomen voor mannelijke hondennamen en Charlie behoudt ook nog een jaar de tweede positie.