Waarom worden honden hond genoemd?

Het kan verwijzen naar de stijve, opstaande hemdkragen (ook bekend als hondenhalsbanden) die allemaal waren. De uitdrukking die op de hond wordt aangebracht, betekent „aankleden”. Het kan verwijzen naar de stijve, opstaande hemdkragen (ook bekend als hondenhalsbanden) die aan het einde van de 19e eeuw razend populair waren. Een volledig niet-creatieve eigenaar heeft besloten dat het familiehuisdier bekend zal staan als Dog.

Of misschien noemt een even niet-creatieve auteur hun katachtige personage Kitty. Als alternatief heeft het wezen in kwestie een minder Shaped Like Itself naam, maar om welke reden dan ook gaat Alice the Pig het liefst als Piggy. Meestal maar niet altijd toegepast op dieren; robots met de fantasierijke naam Robot en dergelijke maken ook deel uit van deze trope. Opmerkelijk gebruikelijk in kindershows, ondanks de voor de hand liggende problemen die het theoretisch zou moeten veroorzaken.

Ik vond lijsten met de meest voorkomende hondennamen. Een website met duizenden namen, gesorteerd in categorieën zoals „cool, „schattig en „ongebruikelijk. En talloze do's en don'ts van zelfgezalfde experts op het gebied van het benoemen van honden. Koning Charles I staat algemeen bekend om zijn toewijding aan zijn spaniels die naar hem zijn vernoemd.

Gedurende deze periode gingen hondennamen vaak minder over hun werkstatus of uiterlijk en meer over hun persoonlijkheden. De aanwezigheid van een hond in huis werd meer geaccepteerd en vaak afgebeeld in 17e-eeuwse kunstwerken. Om een hond zijn naam te leren (of je nu een hond hernoemt die een vergiftigde naam heeft, of een nieuwe puppy hebt), wacht je op hun aandacht en zodra ze naar je kijken, zeg je hun naam. De monniken van New Skete, een kloostergemeenschap in de staat New York, fokken Duitse herders en staan bekend om hun hondentrainingsboeken.

Martin Deeley, een trainer uit Florida en uitvoerend directeur van de International Association of Canine Professionals, zei dat hij de voorkeur geeft aan namen die eindigen op een lange „e, zoals Benny of Dolly. Je zou wat meer flair kunnen tonen door iets te noemen wat het is in een vreemde taal, zoals een leeuw genaamd Leo. Het blijkt dat Lincoln in zijn pre-presidentiële leven als advocaat in Springfield, Illinois, een hond had genaamd Fido. Sommige namen van beroemdheden halen het omdat je je geen zorgen maakt over het schreeuwen van de naam in het hondenpark op zaterdagochtend.

Gedurende deze periode werden deze werkhonden vaker eenvoudigweg een beschrijving van hun fysieke verschijning genoemd. De naam van een hond is essentieel voor identificatie, maar het is ook vaak een aanwijzing voor verdere verzoeken of commando's. Eén idee suggereert dat het subras dat bekend staat als honden zo dichtbevolkt werd dat hond gewoon de generieke term werd (een soort dierequivalent van de manier waarop merknamen zo alomtegenwoordig kunnen worden dat ze als algemene term voor hun doel beginnen te worden gebruikt). Maar zoals we al eerder zeiden, honden kennen het verschil - als ze denken dat er iets ergs gaat gebeuren als ze uiteindelijk terugkomen, waarom zouden ze dat dan in vredesnaam doen?.