Meest gebruikte hondennamen?

Top 10 Meest voorkomende hondennamenLuna, Charlie, Lucy, Cooper, Daisy, Milo, Zoe of Zoey, Rocky. De naam Bentley betekent bos met gebogen gras, van Oud-Engelse beonet, vertaald als gebogen gras, en leah, wat een bos of open plek betekent. Het vernoemen van een mannelijk hondje naar een ander dier is een schattige trend, waarbij steeds meer eigenaren besluiten hun honden Moose te noemen. Afkomstig van het Latijnse woord voor leeuw, dateert de naam Leo eeuwen terug.

Rocky is afgeleid van Rock, dat zelf de verengelste vorm is van de naam St. Roch, erkend als de patroonheilige van de zieken. De naam van de jongen Hank is een veramerikaniseerde versie van Henry, die dateert uit het middeleeuwse Engeland. Bear is een ander voorbeeld van de schattige trend dat hondenbezitters ervoor kiezen om hun huisdier naar een ander dier te vernoemen.

Oliver is afgeleid van het Oudnoors, wat afstammelingen van de voorouder betekent, evenals afkomstig van de Latijnse en Franse woorden voor olijf- of olijfboom, respectievelijk. Duke, sporadisch gevonden sinds de 19e eeuw, betekent leider en zou mogelijk afgeleid kunnen zijn van volgeling van Maedoc; St. Maedoc was een christelijke missionaris in de 7e eeuw in Wales en Ierland. Ollie, de bijnaam voor Oliver, is afkomstig van de Latijnse naam Olive, verwijzend naar de olijfboom.

De ongelooflijke atleten van de Olympische Spelen in Tokio inspireerden dit jaar veel hondennamen, met name de naam Suni, naar Olympisch gouden medaillewinnaar Suni Lee, die 113% is gestegen. De meest populaire ruimte-geïnspireerde namen voor honden in de VS zijn Solstice (+213%), Aster (+195%) en Nebula (+80%). Max heeft dit jaar weer de eerste plaats ingenomen voor mannelijke hondennamen en Charlie behoudt ook nog een jaar de tweede positie. De naam Winston is een jongensnaam, geassocieerd met de voormalige Britse premier Winston Churchill, en komt veel voor in West-Indië.

Molly is een verkleinwoord van de Hebreeuwse vrouwelijke naam Maria en betekent meestal zee van bitterheid, ster van de zee, of rebellie of rebellie. Als u op zoek bent naar de perfecte naam voor uw hond, zijn hier 500 van de meest populaire hondennamen om u op weg te helpen. Ik heb een nieuwe hond en ik heb nog geen naam, ze is lichtbruin en een chihuahua zou ik kiezen tussen prinses en zoey een beetje helpen. John Smith, de oprichter van het bedrijf, vertelde Newsweek dat zijn website elk jaar wordt overspoeld met duizenden unieke hondennamen.

Ik heb mijn hond vernoemd naar mijn enorme verliefdheid die ik al meer dan 20 jaar heb gehad, dat is Bam naar Bam Mergera, de beroemde shater en reality-tv-persoonlijkheid. We kunnen niet praten over namen met een vleesthema zonder te vermelden dat er verschillende honden zijn die Ham Bone heten. Studio Ghibli, de Japanse animatiestudio bekend van speelfilms als Totoro en Spirited Away, is een inspiratie voor hondennamen in de VS. We hebben een „Ding pet dingo” gehad, een zwarte hond genaamd „Zeppelin of kortweg Zep, „Nitro, „Zeus, en „Jack the Jack Russell.