Wat zijn de meest populaire hondennamen?

Top 10 Meest voorkomende hondennamenLuna, Charlie, Lucy, Cooper, Daisy, Milo, Zoe of Zoey, Rocky. De naam Bentley betekent bos met gebogen gras, van Oud-Engelse beonet, vertaald als gebogen gras, en leah, wat een bos of open plek betekent. Het vernoemen van een mannelijk hondje naar een ander dier is een schattige trend, waarbij steeds meer eigenaren besluiten hun honden Moose te noemen. Afkomstig van het Latijnse woord voor leeuw, dateert de naam Leo eeuwen terug.

Rocky is afgeleid van Rock, dat zelf de verengelste vorm is van de naam St. Roch, erkend als de patroonheilige van de zieken. De naam van de jongen Hank is een veramerikaniseerde versie van Henry, die dateert uit het middeleeuwse Engeland. Bear is een ander voorbeeld van de schattige trend dat hondenbezitters ervoor kiezen om hun huisdier naar een ander dier te vernoemen.

Oliver is afgeleid van het Oudnoors, wat afstammelingen van de voorouder betekent, evenals afkomstig van de Latijnse en Franse woorden voor olijf- of olijfboom, respectievelijk. Duke, sporadisch gevonden sinds de 19e eeuw, betekent leider en zou mogelijk afgeleid kunnen zijn van volgeling van Maedoc; St. Maedoc was een christelijke missionaris in de 7e eeuw in Wales en Ierland. Ollie, de bijnaam voor Oliver, is afkomstig van de Latijnse naam Olive, verwijzend naar de olijfboom.

Klassieke namen zoals Buddy behoren nog steeds tot de top 100 populaire hondennamen, net als gewone menselijke bijnamen zoals Charlie, Jack en Ellie. Monikers geïnspireerd door oude mythologie zoals Zeus, Thor, Apollo, Loki en Athena zijn ook te vinden in de top 100, terwijl sommige pups hun titels krijgen van andere dieren, zoals Bear en Moose. Gember, Pepper en Olive verdubbelen als schattige namen en nietjes in de voorraadkast, en kleurrijke namen als Hazel, Blue en Ruby maakten ook de lijst. Anderen halen inspiratie uit klassieke films, zoals Rocky en Nala van The Lion King.

Het aantal honden vernoemd naar „Frozen” -personages steeg bijvoorbeeld met 900 procent het jaar nadat de film uitkwam, dus je hebt waarschijnlijk een tijdje meer dan één „Olaf” ontmoet op de hondenopvang. Ik heb een nieuwe hond en ik heb nog geen naam, ze is lichtbruin en een chihuahua zou ik kiezen tussen prinses en zoey een beetje helpen. Rover ondervroeg ouders van huisdieren in het hele land om erachter te komen wat hen inspireerde om de naam van hun puppy of nieuwe hond te kiezen. Honden hebben het gemakkelijker om harde medeklinkers en lange klinkers te horen, dus een naam als „Lucky” of „Benny” zal gemakkelijker voor hem te onderscheiden zijn van andere geluiden.

Nu kan ik je niet helpen als het gaat om het vinden van een hondennaam waar iedereen in de familie het over eens zal zijn, maar ik kan je tal van ideeën voor hondennamen geven ter inspiratie. Ik heb mijn hond vernoemd naar mijn enorme verliefdheid die ik al meer dan 20 jaar heb gehad, dat is Bam naar Bam Mergera, de beroemde shater en reality-tv-persoonlijkheid. Ik noemde mijn teefje Palmer, hij is mijn favoriete golfer, en mijn hond werd geboren niet lang nadat hij was overleden. Mijn andere hond is een Pommeren en zijn naam is Bakugou omdat Bakugou in mijn favoriete anime zit en hij eruitziet als een Pommeren.

Misschien ligt het aan mij, maar het vinden van een hondennaam waar de hele familie het over eens is, is altijd het moeilijkste deel.