Wat zijn de top 10 van meest populaire hondennamen?

Tegenwoordig klinken hondennamen vaak veel meer als namen van mensen. Gus was ook de naam van een van de vriendelijke, antropomorfe muizen in de Disney-klassieker Assepoester uit 1950. Nala is de heldin van de leeuwin in de Disney-klassieker The Lion King uit 1994.Jack is ook een populaire naam voor babyjongens in de Verenigde Staten. Dit gehoorzame chocoladelaboratorium is Milo, een hulphond die zijn menselijke metgezel, de 19-jarige Rebecca Wilkinson, helpt.

In de viervoetige avonturenfilm The Adventures of Milo and Otis uit 1986 is Milo een nieuwsgierig kitten dat bevriend raakt met een mopshond. Dit is Jax, een reddingsmutt die 15 van zijn 17 lange jaren een hondenrolstoel gebruikte om zich te verplaatsen. De twee honden hielpen hun baasje, Mark Heuwetter, bier te bezorgen tijdens de COVID-19-lockdowns. Luna staat vaak bovenaan de lijst met de meest populaire hondennamen.

Heeft iemand twee patriottische pups besteld? Deze Boston terriers zijn Bella en Bruno, en ze nemen deel aan de Woofin Paws huisdiermodeshow in Ocean City, New Jersey. Bella is volgens Barkbox de meest populaire hondennaam in Amerika. Het wordt ook vaak aanbevolen om mannelijke hondennamen te vermijden die klinken als commando's, bijvoorbeeld, „Kit, wat klinkt als „zit, of „Bo, wat klinkt als „nee. We zien elk jaar geweldige op sport geïnspireerde hondennamen en dit jaar is dat niet anders, van honden vernoemd naar het favoriete voetbalteam van een huisdierenouder tot een geliefde basketbalspeler.

Het aantal honden vernoemd naar „Frozen” -personages steeg bijvoorbeeld met 900 procent het jaar nadat de film uitkwam, dus je hebt waarschijnlijk een tijdje meer dan één „Olaf” ontmoet op de hondenopvang. Schattingen zijn dat in Amerika elk jaar tot 1,2 miljoen ongewenste honden worden geëuthanaseerd (gedood) omdat ze niet worden geadopteerd en geen 'voor altijd' thuis kunnen vinden. Van reality-tv tot Marvel, films, tv-shows en muziek zijn vaak enkele van de grootste drijfveren achter nieuwe hondennamen. Met zoveel tijd thuis tijdens de pandemie en velen die hun internationale reisplannen uitstellen, worden hondennamen met internationale invloed steeds populairder.

Moderne hondennamen hebben een vleugje verfijning, zoals, voor reuen, „Chandler” (van een personage uit de Friends tv-serie), „Chaucer „, „Franklin „, „Jude, „Justice „, „Lane” en „Rigby. Ik noemde mijn teefje Palmer, hij is mijn favoriete golfer, en mijn hond werd geboren niet lang nadat hij was overleden. De ongelooflijke atleten van de Olympische Spelen in Tokio inspireerden dit jaar veel hondennamen, met name de naam Suni, naar Olympisch gouden medaillewinnaar Suni Lee, die 113% is gestegen. Van klassieke en ouderwetse hondennamen zoals Lady, tot mythologie geïnspireerde namen zoals Apollo, deze lijst met namen heeft een grote verscheidenheid om uit te kiezen.

De twee beste namen van jongenshonden zijn hetzelfde als vorig jaar, maar de naam Leo steeg vorig jaar van de 13e plaats naar de top 10.Professionele hondentrainers zeggen om een hond snel te trainen om zijn naam te leren, apart te staan van de hond op ongeveer twee tot zes meter afstand, zeg de naam, als de hond naar kijkt, zeg je „ja of „goed en beloon de hond met een traktatie, lof en spel. Nu kan ik je niet helpen als het gaat om het vinden van een hondennaam waar iedereen in de familie het over eens zal zijn, maar ik kan je tal van ideeën voor hondennamen geven ter inspiratie.