Meest populaire hondennamen?

Top 10 Meest voorkomende hondennamenLuna, Charlie, Lucy, Cooper, Daisy, Milo, Zoe of Zoey, Rocky. Bella is volgens Barkbox de meest populaire hondennaam in Amerika. De naam Bentley betekent bos met gebogen gras, van Oud-Engelse beonet, vertaald als gebogen gras, en leah, wat een bos of open plek betekent. Het vernoemen van een mannelijk hondje naar een ander dier is een schattige trend, waarbij steeds meer eigenaren besluiten hun honden Moose te noemen.

Afkomstig van het Latijnse woord voor leeuw, dateert de naam Leo eeuwen terug. Rocky is afgeleid van Rock, dat zelf de verengelste vorm is van de naam St. Roch, erkend als de patroonheilige van de zieken. De naam van de jongen Hank is een veramerikaniseerde versie van Henry, die dateert uit het middeleeuwse Engeland.

Bear is een ander voorbeeld van de schattige trend dat hondenbezitters ervoor kiezen om hun huisdier naar een ander dier te vernoemen. Oliver is afgeleid van het Oudnoors, wat afstammelingen van de voorouder betekent, evenals afkomstig van de Latijnse en Franse woorden voor olijf- of olijfboom, respectievelijk. Duke, sporadisch gevonden sinds de 19e eeuw, betekent leider en zou mogelijk afgeleid kunnen zijn van volgeling van Maedoc; St. Maedoc was een christelijke missionaris in de 7e eeuw in Wales en Ierland.

Ollie, de bijnaam voor Oliver, is afkomstig van de Latijnse naam Olive, verwijzend naar de olijfboom. Klassieke namen zoals Buddy behoren nog steeds tot de top 100 populaire hondennamen, net als gewone menselijke bijnamen zoals Charlie, Jack en Ellie. Monikers geïnspireerd door oude mythologie zoals Zeus, Thor, Apollo, Loki en Athena zijn ook te vinden in de top 100, terwijl sommige pups hun titels krijgen van andere dieren, zoals Bear en Moose. Gember, Pepper en Olive verdubbelen als schattige namen en nietjes in de voorraadkast, en kleurrijke namen als Hazel, Blue en Ruby maakten ook de lijst.

Anderen halen inspiratie uit klassieke films, zoals Rocky en Nala van The Lion King. Volgens gegevens van VPI huisdierenverzekering blijven de grootste huisdierenverzekeringsmaatschappij, Max en Bella, bovenaan de 100 populairste hondennamen. We zullen de cijfers kraken en de ranglijst van babynamen uit je geboortejaar vergelijken om je een hondennaam te geven die even populair is. Namen uit films en boeken als „Twilight „en „Game of Thrones zijn in de loop van de tijd populair gebleven, en het Disney-universum van personages heeft bijgedragen aan het inspireren van mannelijke hondennamen als „Grogu, „Loki, „Thor, „Simba en „Groot.